skip to content

         NIEUWTJES        


 Sfeerbeelden (klik op de linken)

 


Omgeving
 
 

Omgeving

Ons woonzorgcentrum is ingepland in een rustige en groene omgeving, aan de rand van de stad. Rondom de gebouwen zijn tuinen aangelegd - al dan niet omheind - waar de bewoners bij goed weer kunnen wandelen of genieten van de natuur en deelnemen aan buitenactiviteiten. 

Vooraan het ROB-gebouw is er een vijver.  

 


Animatie en ergotherapie

Een van de belangrijkste opdrachten die we vooropstellen is om hulpbehoevende bejaarden tot de laatste dag van hun leven zin te geven. Ieder met zijn of haar capaciteiten en afgetast naar ieders mogelijkheden. 

 

We proberen zoveel mogelijk contactpunten te leggen met de buitenwereld en hierrond creatief te werken: de seizoenen, de feestdagen Pasen, Moeder- en Vaderdag, Kerstdag...), de lokale feesten (Bommels, Fiertel), gebeurtenissen (Ronde van Frankrijk...)... 

Een greep uit onze activiteiten: 

-Thema-activiteiten

Belangrijke figuren brengen jaarlijks een bezoek aan ons woonzorgcentrum: Sinterklaas, de Kerstman, de Koning en Koningin der Bommels met hun gevolg...

Ook mogen we regelmatig muzikale groepen verwelkomen in ons woonzorgcentrum voor een Karaoke-namiddag, een optreden op de kerstmarkt...

-Kokkerellen

Door te kokkerellen proberen we bij onze bejaarden zoveel mogelijk de geest en alle zintuigen te prikkelen.  We maken kleine gerechten en refereren ook terug naar oude, niet zo gekende gerechten. 

 

Activiteiten zoals ‘De vergeten keuken’ en ‘Snoezelkoken met fingerfood’ worden maandelijks georganiseerd.

-Relaxatie

Relaxatiesessies worden zowel in kleine groep als individueel georganiseerd.  De bewoners worden ontvangen in een daarvoor aangepaste ruimte met als doel het bereiken van innerlijke rust en  positieve lichaamsbeleving.  Hiervoor worden Tibetaanse klankschalen met hun rustgevende geluidseigenschappen, aromatherapie en muziek gebruikt.  

-Reminiscentie - De tijd van toen

We maken gebruik van onze oude reiskoffers waarin zogenaamde ‘triggers’ opgeborgen zijn. 

Het is een leerrijke ervaring waarbij onze bewoners enerzijds zelf ervaringen uit hun verleden gaan herontdekken en anderzijds waarbij je als begeleider ook de leefwereld van de bewoners op een ontspannende en dikwijls ludieke manier beter kan leren kennen.  

-Dieren

Kleine huisdieren (vissen, vogels, hond) maken deel uit van de leefwereld en we slaan met onze bejaarden ook de vogeltjes buiten gade.

 

 -Creatief bezig-zijn

 

 

   

Bewegen en kiné

Bewegen en oefenen

 


Hulpmiddelen
 hulpmiddelen